hamide özcan 123 Takipçi | 25 Takip
Kategorilerim

Çocuk

Hobi

İş Hayatı

Haber

Yaşam

Diğer İçeriklerim (1836)
Tüm içeriklerim
Takipçilerim (123)

Yeni fıstıklı bere modelleri

2010-09-28 01:29:00

fıstıklı bere,yeni bere modelleri

fıstık örgülü bere,şapka modelleri

Tığ No: 5

BERENİN LASTİK KISMININ YAPILIŞI

Yapılışı: 18 ilmek 2 yüz 2 ters örülür 55 cm  uzunluğuna gelince kesilir.

  Fıstıklı bere YAPILIŞI:

7-8 zincir çekilerek halka yapılıyor ve içine 20 trabzan yapılıyor.aralarına birer zincir çekerek ilk trabzanın üzerine 5 trabzan yapılıyor.

Fıstık örgü yapılışı

Tığı ilmekten çıkartıp ilk trabzana batırıyoruz sonra diger cikarttığımız ilmeğe tekrar batarak kapatıyoruz.böylece fıstık oluşuyor.

Fıstığı yaptıktan sonra iki zincir cekip sıradaki trabzana batıp sonra diger trabazana tekrar fıstık yapıyoruz.ilk sıra tamamlanmış oluyor. ikinci sırada fıstıkların üzerine trabzan , trabzanların üzerine de fıstık yapıyoruz.aralarına hep iki zincir çekiyoruz.ücüncü sirada yine aynı şekilde fıstıkların üstüne trabzan trabzanlarin üzerine fıstık yapıp aralarına iki zincir çekiyoruz.4. ve 5. sırada araya 3 zincir çekilerek fıstığın üzerine trabzan, trabzanın üzerine fıstık yapılıyor.

6. sırada araya 2 zincir çekilerek aynı işlem tekrarlanıyor.7. sırada aynı işlem araya 1 zincir çekilerek yapılıyor.böylece bere daraltılıyor.son sırada 2'li trabzan yapılıp beremizin daha önce yaptığımız lastik kısmını ekliyoruz..

0
0
0
Related Posts with Thumbnails