hamide özcan 123 Takipçi | 25 Takip
Kategorilerim

Çocuk

Hobi

İş Hayatı

Haber

Yaşam

Diğer İçeriklerim (1836)
Tüm içeriklerim
Takipçilerim (123)

Kırçıllı Yünden Örgü Bayan Montu Yapılışı

2009-12-24 12:17:00

BEDEN:40
MALZEME: 800 gr. kırçıllı yün. 6 ve 7 numara şis. 5 numara tığ. KULLANILAN ÖRGÜLER: 1) 2/2 lastik 2) Diyagonal örgü 3) Kürk örgü. ÖRNEK: 7 numara şiş ve diyagonal örgü ile 11 ilmek ve 17 sıra 10 santimetrelik bir kareye eşittir.
NOT: Büyük beden için 6 ilmek fazla, 4 cm. uzun örün. Küçük beden için tersini uygulayın. YAPILIŞI
ARKA: 7 numara şiş ile 64 ilmek başlayın. 4 sıra rulo örgü yapın. Şöyle ki, 1. sıra: 1 ilmeği yüz örün, ipliği öne alın, 1 ilmeği örmeden alın, ipliği arkaya alın. Bu şekilde sıra sonuna kadar gidin. 2. ve sonraki sıralardan örmeden aldığınız ilmekleri yüz örün yüz ördüğünüz ilmekleri örmeden alın.
Daha sonra diyagonal örgüye geçin. Diyagonal örgüyü de şöyle yapın. 1. sıra: 8 ilmeği yüz, 8 ilfheği ters örün. Sıra sonuna kadar bu şekilde gidin. 2. ve çift sıralar: İlmekleri olduğu gibi örün. 3. sıra: 1 ilmeği ters örün, daha^nra 8 ilmeği yüz, 8 ilmeği ters örerek sıra sonuna kadar gidin. 5. sıra: Baştaki 2 ilmeği ters örün, sonraki ilmekleri 8 yüz, 8 ters olmak üzere sıra sonuna kadar gidin. 15. sıraya kadar anlaşıldığı gibi 8 yüz, 8 ters örgüyü kaydırarak gidin. Yani
baştaki ters ilmeklerin sayını artırın. 15. sırayı şöyle örün: 13. sırada 6 ters yaptığınız ilmeği yüz örün, daha sonraki ilmekleri 8 ters, 8 yüz olarak örerek sıra sonuna kadar gidin. 17. sıra: 5 yüz örün, diğer ilmekleri 8 ters, 8 yüz örerek sıra sonuna kadar gidin. 27. sıraya kadar yine kaydırarak, yani baştaki yüz ilmeklerin sayısını azaltarak gidin. 27. sırayı ise söyle örün: 8 ilmeği ters, 8 ilmeği yüz örün. Sıra sonuna kadar aynı şekilde gidin. 29. sıra: 1. sıradan tekrar yapın.
50 cm. bu şekilde diyagonal örgü örün ve ilmekleri bir defada kapatın. SAĞ ÖN: 7 numara şiş ile 38 ilmek başlayın. 4 sıra rulo örgü yaptıktan sonra diyagonal örgüye geçin. 50 cm. sonra ilmekleri kapatın. Sol önü de aynı şekilde ancak simetrik olarak örün.
KOLLAR VE ÜST BEDEN: 6 numara şişlerle 36 ilmek başlayın. 4 sıra rulo örgü yapın. Daha sonra 6 cm. 2/2 lastik örün. (2 ilmek yüz, 2 ilmek ters.) 7 numara şişlere geçin ve eşit
aralıklarla 19 ilmek artırın. 1. sıra yüz ördükten sonra ilk 8 ilmeği diyagonal örgü ile^or-tadaki 39 ilmeği kürk örgü ile, son 8 ilmeği diyagonal örgü ile örün. Yanlardan 2 sırada bir 6 defa 1 ilmek artırın. Daha sonra da 4 sırada bir 10 defa 1 ilmek artırın. Yeni ilmekleri hep diyagonal örgü ile örün. Kürk örgüyü şöyle öreceksiniz: 1. ve tek sıralar: (Örgünün tersi) Yüz örün. 2. ve çift sıralar: 1 ilmeği yüz örün, 1 ilmeği daha yüz örün, ancak ilmeği şişten çıkarmayın, ipliği 2 şişin arasından kaydırarak öne aiın, ipliği 4 cm.lik bir halka oluşturacak şekilde sol başparmağa dolayın ve yine 2 şişin arasından geçirerek arkaya alın, şimdi sol şişin üzerindeki ilmeği bir kez daha örün ve şişten çıkarın. Şimdi 1 atma yapın yani ipliği şişe dolayın, ve sağ şişin üzerindeki 2 yüz ilmeği atma yaptığınız ilmeğin üstüne bindirin, 1 ilmeği yüz örün. Sıra sonuna kadar bu şekilde gidin. Bu iki sırayı hep tekrarlayın. Yalnız ilmekleri kaydırarak yapın.
Toplam 42 cm.de diyagonal örgü ile örülen ilmekleri kapatın. Kürk örgü ile ördüğünüz ilmekleri örmeye devam edin. 24 cm. sonra ilk 20 ilmeği bekletin, diğer ilmekleri 13 cm. daha örün ve bekletin. Şimdi beklettiğiniz iik 20 ilmeği örmeye başlayın. Arka yakaya doğru olan kısımdan 6 ilmek kesin. Bu yandan 4 kere 1 ilmek daha kesin. Bu ilmekleri aldığınız sırada sıra başına doğru bir de İik açın. 4 sıra daha örüp ilmekleri kapatın. Buraya kadar bir parçayı örmüş olacaksınız. Şimdi ikinci parçayı örmek için 10 ilmek başlayın. 4 sıra kürk örgü örün. Sol taraftan 2 sırada bir, 4 defa 1 ilmek artırın. Aynı yandan 6 ilmek daha artırın. İlk parçada beklettiğiniz (arka parça) ilmeklerle birleştirin

0
0
0
Related Posts with Thumbnails